Pui in aspic

Printeaza

Pui in aspic din: piept de pui, dovlecei, ceapa verde, sare, piper, vin, gelatina.

Ingrediente:Pui in aspic

  • 600 g piept de pui fiert
  • 2 dovlecei
  • 2-3 fire ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 400 ml vin alb
  • 2 plicuri gelatina

 

Mod de preparare:

După ce fierbi pieptul de pui, îi elimini pielea. Do­vleceii îi tai fâşii, după care îi căleşti puţin. Jumătate din cantitatea de vin o pui într-un vas, laşi să dea un clocot, iei vasul de pe foc şi adaugi gelatina. Ames­teci bine, torni restul de vin şi dai la rece.

Intr-un vas termorezistent pui un strat de carne de pui, ceapa verde tocată, apoi un strat de dovlecei. Torni jumătate din cantitatea de vin amestecată cu gelatină şi dai la rece pen­tru 15 minute. Pui din nou un strat de pui, dovlecei şi dai la rece încă 1 oră.

Vinul rămas îl încălzeşti uşor şi îl torni peste compoziţia întărită. Acoperi vasul cu folie de aluminiu şi îl dai la frigier pentru 10 ore. Când este bine închegat, introduci fundul vasului 1 -2 secunde în apă fierbinte şi răstorni pe o farfurie aspicul. Tai cu un cuţit foarte bine ascuţit, înmuiat în apă fiartă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.