Pui grecesc cu măsline si foi de viţă

Printeaza

Pui grecesc cu măsline si foi de viţă

Ingrediente:Pui grecesc cu măsline si foi de viţă

  • 1 pui gata pentru a fi gătit de circa 1.400 g
  • zeama şi coaja rasă ale unei lămâi
  • sare, piper măcinat
  • 200 g ceapă
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • 2 linguri cu unt lichid

 

 

Mod de preparare:

Tai puiul în opt bucăţi, îl freci cu coaja de lămâie, presari zeamă de lămâie şi dregi cu sare şi piper. Il pui într-o tavă unsă.

Cureţi ceapa şi o tai în patru sau în opt, apoi o aşezi lângă pui. Amesteci uleiul de măsline cu untul şi le torni peste pui.

Laşi în cuptorul încins la 2000 C în jur de 35 de minute. Aşezi pe o farfurie cu foi de viţă, cu roşii mici şi măsline negre. Serveşti cu piure de cartofi.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Foarte bun a iesit acest pui cu masline. Sigur o sa mai fac.

  2. Foarte bun acest pui cu masline. Sigur o sa mai fac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.