Pui la gratar, cu portocala

Printeaza

O reteta de pui la gratar, cu portocale din: piept de pui, coriandru, chimen, coaja de portocala, ulei de masline, ciabatta, fulgi de migdale si creson.

Ingrediente:

  • 3 bucati piept de pui, taiat orizontal
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • coaja rasa de la 1 portocala, plus 2 portocale desfacute segmente
  • 1 lingura miere, optional
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 g paine alba sau ciabatta, rupta bucati
  • 25 g nuci de pin sau fulgi de migdale
  • 50 g creson

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190T. Presară carnea cu condimentele şi coaja de portocală. încinge grătarul din fontă până când fumegă şi frige carnea 3 minute pe fiecare parte, până când se pătrunde. Lasă deoparte şi taie fâşii groase.

Amestecă portocalele, melasa, 1 lingură ulei de măsline si asezonează.

Stropeşte pâinea şi nucile de pin cu uleiul rămas şi apoi dă la cuptor 6-8 minute, până când se rumenesc. Aşază frunzele de creson pe farfurii, aşază deasupra carnea şi pâinea şi stropeşte cu sosul de portocale si serveste.

Pui la gratar, cu portocala

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.