Pui Gong Bao cu alune

Printeaza

O reteta delicioasa de Pui Gong Bao cu alune din: piept de pui, praz, ulei de alune, ardei iute, alune, usturoi, ghimbir, sos de soia, vin de orez, ulei de susan, faina de porumb, otet de vin, apa, zahar, sare si piper.

Ingrediente:Pui Gong Bao cu alune

  • piept de pui tăiat bucăţele
  • praz
  • ulei de alune
  • ardei iuţi
  • alune prăjite, mărunţite
  • usturoi
  • ghimbir proaspăt
  • sos de soia
  • vin de orez
  • ulei de susan
  • făină de porumb
  • otet de vin
  • apă
  • zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se prepară o marinată din sosul de soia, oţet de vin, făină de porumb, apă şi sare, în care se pun bucăţelele de piept de pui. Usturoiul şi ghimbirul se taie feliuţe subţiri, iar prazul în bucăţele de mărimea celor de pui. Ardeii iuţi se taie pe jumătate, curăţăndu-i de seminţe.

Separat se prepară un sos din făină de porumb, zahăr, sos de soia, oţet, ulei de susan şi apă. Se pun câteva picături de ulei într-o tigaie şi se rumenesc bucăţ ile de ardei amestecate cu piper, până îşi lasă aroma în ulei. Se adaugă bucăţile de pui marinate, se rumenesc, iar apoi se presară peste ele în tigaie ghimbirul, usturoiul şi prazul.

Când sunt gata se adaugă şi sosul, iar când acesta capătă consistenţă se amestecă totul cu bucăţile de alune prăjite. Se serveşte cald.

Pui Gong Bao cu alune

Pui Gong Bao cu alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.