Pui fript în crustă de miere cu chili

Printeaza

Pui fript în crustă de miere cu chili din: pui, sare, piper, ceapa, foi de dafin, cartofi, bacon, portocale, miere, unt, bulion, fulgi de chili, rosii uscate.

Ingrediente:Pui_fript_în_crusta_de_miere_cu_chili

  • 1 pui (circa 1,6 kg)
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 3 foi de dafin
  • 1 kg cartofi
  • 4 felii bacon
  • 3 portocale
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita bulion
  • fulgi de chili
  • 30 g rosii uscate conservate in ulei

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală puiul, se şterge şi se condimentează. Se toacă cea­pa. Se aşază puiul într-o tavă şi se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa. Se adaugă 300 ml apă, ceapa şi foile de dafin, se acoperă cu un capac şi se coace la cuptor 1 oră, timp în care se stropeşte periodic cu zeama lui.

Se curăţă cartofii, se taie pe lung şi se condimentează. Se aşază de jur împrejurul puiului. Se pun dea­supra feliile de bacPn, se scoate capacul şi se coace încă 20-25 min. Se stoarce sucul de la portocale şi se dă în clocot cu 1 linguriţă de miere, unt, piper şi bulion; se fierbe până se reduce volumul la jumătate.

Se adaugă încă o linguriţă de miere şi chili şi se unge puiul cu acest amestec. Se taie felii portocala rămasă, roşiile se taie fâşii şi se adaugă la cartofi, împreună cu sosul; se mai coc 15 min.

Pui fript în crustă de miere cu chili

Pui_fript_în_crusta_de_miere_cu_chili

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.