Pui fript cu smochine

Printeaza

Pui fript cu smochine

Pui fript cu smochine

Ingrediente:

  • 1 pui mare
  • 200 g smochine uscate
  • 12 smochine proaspete
  • miezul de la 2 felii de paine
  • 50 ml lapte
  • 250 ml de supa de gaina
  • 75 g unt
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 210° C. Se inmoaie feliile de paine in lapte si se pune miezul intr-o salatiera. Se taie smochinele uscate si se pun si ele in salatiera.

Se amesteca. Se umple puiul cu acest amestec si se coase deschizatura cu sfoara de bucatarie. Se pune puiul pe tava cuptorului. Se pune unt pe pui si se unge cu ulei de masline.

Se varsa supa de gaina in tava, se presara puiul cu sare si piper si se baga la cuptor. Se coace 50 de minute, intorcand puiul pe toate partite.

Se taie smochinele proaspete in sferturi. Cu 15 minute inainte ca puiul sa fie scos din cuptor, se adauga smochinele in tava. Se scoate puiul din cuptor si se taie in bucati.

Se pun bucatile pe un platou, se adauga smochinele si amestecul si se serveste imediat, cu garni­ture de cartofi.

Pui fript cu smochine

Pui fript cu smochine.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.