Pui fiert inăbuşit in iaurt şi nucă de cocos

Printeaza

O reteta de Pui fiert înăbuşit în iaurt şi nucă de cocos din: pulpe d epui, ceapa, piure de usturoi, piure de ghimbir, curcuma, iaurt degresat, ardei iute, scortisoara, sare, praf de nuca de cocos, ulei de floarea soarelui, usturoi, ardei iute, coriandru si suc de lamaie.

Ingrediente:Pui fiert inăbuşit in iaurt şi nucă de cocos

  • 8 pulpe de pui, fără piele, cam 700 g în total
  • 175 g ceapă, tocată fin
  • 2 linguriţe piure de usturoi sau usturoi zdrobit
  • 2 linguriţe piure de ghimbir sau ghimbir ras
  • 1/2 linguriţă curcuma, măcinată
  • 50 g iaurt degresat
  • 2 linguriţe coriandru, seminţe
  • 1 linguriţă cumin, seminţe
  • 1 ardei iute roşu, uscat, tocat sau 1/2 ardei gras roşu, fără seminţe, tăiat fâşii
  • 2,5 cm dintr-un baton de scorţişoară, rupt în două
  • sare
  • 40 g lapte praf de nucă de cocos
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • 5-6 căţei mari de usturoi, tocaţi fin
  • 1 ardei iute roşu, proaspăt, fără seminţe, tocat
  • 2 linguri coriandru proaspăt, tocat
  • 1 lingură suc de lămâie

ornare:

  • crenguţe de coriandru proaspăt

 

Mod de preparare:

Indepărtaţi urmele de grăsime de pe pulpele de pui. Se pun pulpele împre­ună cu ceapa, usturoiul, ghimbirul, curcuma şi iaurtul într-o cratiţă cu fun­dul gros. Se amestecă bine. Se pune cratiţa pe foc potrivit şi se lasă să dea în clocot.

Se reduce flacăra, se acoperă cratita şi se lasă să fiarbă înăbuşit 20 de minute, amestecând ocazional. Pentru prăjirea condimentelor se încălzeşte o tigăiţă cu fund gros. Se adaugă seminţele de coriandru, de cumin, ardeiul iute uscat sau ardeiul gras roşu şi scorţişoara şi se prăjesc fără ulei, amestecând continuu, timp de I minut sau până când încep să-şi elibereze aroma.

Se stinge focul şi se mai amestecă totul câteva secunde. Se transferă pe o farfurie să se răcească. Apoi se macină fin într-o râşniţă sau într-un mojar. După ce puiul a fiert 20 de minute, se descoperă şi se lasă 5 minute la foc puternic, amestecând continuu sau până se îngroaşă sosul din cratiţă. Intre timp se pune la fiert un ibric cu apă.

Se înglobează în sosul îngroşat condi­mentele prăjite împreună cu un praf de sare. Se reduce flacăra şi se lasă să fiarbă încet 3-4 minute. Se amestecă laptele praf de nucă de cocos cu 300 ml apă fiartă, apoi se adaugă la sos. Se continuă fierberea cu vasul descoperit, amestecând ocazional până când lichidul care iese din pulpele de pui atunci când sunt înţepate cu un cuţit este limpede.

Intre timp, într-o cratiţă mică, se încăl­zeşte la flacără mică, uleiul de măsline. Se căleşte usturoiul până când capătă o culoare maronie. Se adaugă ardeiul iute proaspăt şi se rumeneşte 30 de secunde. Se adaugă apoi la pulpele de pui.

Se păstrează puţin coriandru tocat, restul punându-se la amestecul de pui, împreună cu sucul de lămâie. Se ia cratiţa de pe foc, se presară coriandrul păstrat peste pui, se ornează cu crenguţe de coriandru şi se serveşte. Se poate folosi pui dezosat în loc de pulpe de pui cu os, dar va avea mai puţină savoare. Dacă se foloseşte carne dezosată, atunci se va reduce timpul de gătire cu 15 minute.

Pui fiert înăbuşit în iaurt şi nucă de cocos

Pui fiert inăbuşit in iaurt şi nucă de cocos

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.