Pui de caracatiţă cu budincă de paste

Printeaza

O reteta delicioasa de caracatita cu: usturoi, foil de dafin, vin alb, ardei gras, paste, oua, branza de vaci, morcovi, otet, sare, piper, ulei, patrunjel, ceapa.

Ingrediente:

  • 500 g pui de caracatiţă
  • doi căţei de usturoi
  • o frunză de dafin
  • 250 ml vin alb sec
  • doi ardei graşi
  • 300 g paste
  • 3 ouă
  • 300 g brânză de vaci
  • doi mor­covi
  • 50 ml oţet
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • pătrunjel
  • o ceapă

 

Mod de preparare:

Puii de caracatiţă se trec printr-un jet de apă rece, se pun într-un vas împreună cu oţetul şi apă cât să-i acopere.

Se lasă să stea 15 minute, se scot şi se pun într-o oală împre­ună cu un morcov curăţat de coajă şi tăiat rondele, ceapa curăţată de foi şi feliată şi usturoiul întreg. Se adaugă frunza de dafin, sarea şi piperul, vinul alb şi apă cât să acopere toate ingredientele.

Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mediu până scade aproape tot Ichidul. Se scot legumele într-un doI şi se păstrează la cald, acoperite cu un capac.

Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg, se amestecă bine cu brânză, ouă, sare, piper şi ardeii graşi tăiaţi cubuleţe.

Se adaugă pătrunjel tocat, se amestecă, se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi se coace la foc potrivit până devine compoziţia aurie la suprafaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.