Pui de baltă şi bureţi la capac

Printeaza

Pui de baltă şi bureţi la capac

Ingrediente:Pui de baltă şi bureţi la capac

  • 12 capace
  • 50 broaşte (pui de baltă)
  • 250 g bureţi
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 1/2 lingură smîntînă
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 lingură făînă
  • 6 căţei usturoi
  • 3/4 pahar vin
  • 150 g unt
  • 60 g brînză rasă
  • nucşoară
  • 600 g cartofi

 

Mod de preparare:

Se prepară un piure de cartofi (cu 600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenu­şuri, sare şi nucşoară rasă) şi cu el se spriţuieşte circumferinţa vasului pe fund ca un cerc.

Broaştele se poşează (se fierb) în puţină apă, 3 /4 pahar vin, sare, piper şi bureţii bine spălaţi.

După 6 minute se scot broaştele şi bureţii şi în zeama rămasă se face un sos în care se mai pune făina, 60 g unt, apoi se drege cu 1 gălbenuş şi cu smîntînă.

Se scoate carnea de la broaşte, se taie bu­căţi mici şi se încălzeşte în unt, sare, piper, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat, bureţii tăiaţi şi se amestecă cu 1 lingură sos.

Se pune în mijlocul capacelor şi restul de sos. Se presară cu brînză rasă şi unt topit şi se gratinează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.