Pui la cuptor cu verdeata si sare de mare

Printeaza

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se spală şi se şterg 2  pui (a cca 1,2 kg). Se rup frunzuliţele de la 1/2 legătură oregano; jumătate de cantitate se strecoară cu grijă sub pielea puiului.

Se amestecă 4 linguri ulei cu sare, piper şi boia; se unge puiul cu acest amestec. Se spală 500 g mere acrişoare; se taie sferturi şi se curăţă de cotoare; se taie apoi felii. Se curăţă şi se taie felii 3 cepe.

Se încing 2 linguri ulei şi se căleşte ceapa; se adaugă me­rele, 600 g castane coapte şi decojite (ambalate la vid) şi restul de frunzuliţe de organo. Se toarnă 400 ml supă. Se aşază puiul peste legume şi se coace la cuptor cca 50 nin.

Se stropeşte între timp, de mai multe ori, cu zeama din tavă. Inainte de servire, se ornează cu oregano proaspăt. Drept garnitură se oferă cartofi la cuptor.

Pui la cuptor cu verdeata si sare de mare

Pui la cuptor cu verdeata si sare de mare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.