Pui la cuptor cu usturoi şi cartofi noi

Printeaza

O reteta de pui la cuptor cu usturoi si cartofi noi din: pui, cartofi, usturoi, unt, ulei, supa de pui, foaie de dafin, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 pui de 1,5 kg
  • 1 kg cartofi noi
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml supa de pui
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 180° C. Se unge puiul pe toate părţile cu untul topit, apoi se dă cu sare şi piper. Se unge o tavă cu ulei şi se pune puiul. Se curăţă usturoiul şi se taie felii. Se spală bine cartofii noi şi se curăţă de coajă.

Se pun în tavă, de jur-împrejurul puiului, la fel şi usturoiul. Se varsă în tavă şi supa de pui. Se curăţă cimbrul şi se pre­sară deasupra puiului, pe care se pune şi foaia de dafin. Se lasă la cuptor cca 1 oră, la foc mic şi se serveşte cald.

Pui la cuptor cu usturoi şi cartofi noi

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.