Pui la cuptor cu legume mediteraneene

Printeaza

Pui la cuptor cu legume mediteraneene din: piept de pui, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, sare, piper, ardei grasi, amestec de ierburi de provence, rosii cherry, masline si patrunjel.

Ingrediente:

  • 4 piepti de pui dezosati
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita suc de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 4 ardei grasi asortati taiati fasii
  • 2 lingurite amestec de ierburi de Provence
  • 600 g rosii cherry
  • 120 g masline asortate (verzi si negre)
  • 2 fire patrunjel

 

Mod de preparare:

Se spala carnea si se sterge. intr-un castron se amesteca 5 linguri de ulei cu suc de lamaie, usturoi pisat, sare si piper.

Se unge carnea cu acest amestec si se lasa sa se marineze la frigider 2 ore. Se scoate carnea din marinata si se lasa sa se scurga; se pune deoparte marinata.

Se prajeste carnea pe toate fetele intr-o tigaie de teflon timp de circa 5 minute.

Se incinge cuptorul la 190C.

Se unge o tava cu ulei si se asaza fasiile de ardei; se presara ierburi de Provence si sare; se asaza alaturi canea si se stropeste cu marinata; se coace la cuptor 20 de minute, timp in care se stropeste eventual cu apa sau supa de pasare, pentru a nu se usca.

Se adauga apoi rosiile, se amesteca impreuna cu fasiile de ardei gras si se mai coace totul 10 minute.

In final se adauga maslinele, se amesteca si se incalzesc.

Se serveste carnea cu legume, presarand patrunjel.

Pui la cuptor cu legume mediteraneene

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bune legumele, dar fara pieptul de pui, doar legumele si atat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.