Pui cu vinete si ceapa

Printeaza

Pui cu vinete si ceapa din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare, patrunjel.

Ingrediente:Pui_cu_vinete_si_ceapa

  •  1 pui
  •  3 vinete mijlocii
  •  1 ceapă
  •  1 lingură cu făină
  •  3-4 linguri cu ulei
  •  sare
  • pătrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Taie vinetele pe lungime, în sferturi, apoi fiecare sfert pe lăţime, în două. Sărează bucăţile şi lasă-le să stea astfel cel puţin jumătate de oră. Apoi fiecare bucată o mai storci cu mâna ca să lase zeama, o dai prin făină şi o prăjeşti în ulei.

Prăjeşte înăbuşit bucăţile de pui într-o lingură de ulei, adaugă ceapa rasă şi 2-3 linguri de apă. Aşază vinetele prăjite peste bucăţile de pui, adaugă pătrunjelul verde tocat şi acoperă cratiţa.

Lasă să fiarbă la foc mic încă 10-15 minute, apoi dă la cuptor până mâncarea este gata.

Pui cu vinete si ceapa

Pui_cu_vinete_si_ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.