Pui cu varza pak choi si sos iute

Printeaza

Pui cu varza pak choi si sos iute din: ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, piept de pui, varza pak choi, seminte de susan, amidon, sos de soia, sos de ardei iute, zeama de lamaie, taitei cu ou, orez fiert.

 

Ingrediente: Pui_cu_varza_pak_choi_si_sos_iute

  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 ceapă mare, tăiată în două şi feliată
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi fin
  • 1 bucată de ghimbir de 5cm, decojit şi tocat fin
  • 4 bucăţi piept de pui, tăiate în bucăţi de mărimea unei înghiţituri
  • 300g de varză pak choi, cotorul îndepărtat, frunzele separate, iar frunzele mai mari înjumătăţite
  • 2 linguri seminţe de susan
  • 2 linguriţe de amidon
  • 1 lingură sos de soia, plus extra pentru servit
  • 3 linguri de sos de ardei iute
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • tăieţei cu ou sau orez fiert, pentru servit

 

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-un wok sau o cratiţă mare. Pune în ea ceapa şi căleşte-o la foc mare timp de 5 minute, până când devine aurie.

Adaugă usturoiul, ghimbirul, puiul, frunzele de pak choi şi seminţele de susan şi găteşte totul 5 minute sau până când puiul se pătrunde.

Amestecă amidonul cu sosul de soia, cel de ardei iute şi zeama de lămâie.

Adaugă acest amestec în cratiţă şi găteşte totul 1 minut.

Serveşte mâncarea imediat, cu sos suplimentar de soia şi, dacă vrei, cu tăieţei cu ou sau orez.

Pui cu varza pak choi si sos iute

Pui_cu_varza_pak_choi_si_sos_iute

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.