Pui cu unt

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu: ceapa, rosii, caju, migdale, ardei iute, unt, ghimbir, usturoi, scortisoara, curcuma.

Ingrediente:

  • 700 g carne de pui
  • o ceapă
  • 150 g roşii
  • 100 g caju
  • 100 g migdale
  • doi ardei iuţi
  • 3 linguri cu unt
  • câte o linguriţă cu pastă de ghimbir şi usturoi
  • un beţişor de scorţişoară
  • un vârf de cuţit cu pudră de curcumă

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se topeşte untul şi se căleşte ceapa tocată. Concomitent se pune şi beţişo­rul de scorţişoară, pentru ca ceapa să devină aroma­tă. Se presară pra­ful de curcumă, ardeii iuţi tocaţi mărunt, usturoiul şi ghimbirul.

Se amestecă încon­tinuu şi se stinge cu puţină apă. După câteva minute se adaugă roşiile tocate foarte fin, apoi migdalele şi alunele caju măcinate.

Pen­tru ca sosul să fie suficient de gros, se mai toarnă apă după dorinţă. Când a început să fiarbă sosul se adaugă carnea de pui tăiată bucăţele, iar când sunt gata, se mai poate pune puţin unt. Se decorează cu felii de lămâie şi se serveşte alături de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.