Pui cu unt, cimbru, portocale si tarhon

Printeaza

Pui cu unt, cimbru, portocale si tarhon din: pui, coaja de portocala, suc de portocale, cimbru, usturoi, portocala, supa de pui, faina, vin alb, tarhon, smantana.

Pui_cu_unt_cimbru_portocale_si_tarhon

Ingrediente:

  • 8 puişori sau 2,5 kg carne de pui
  • coaja rasă de la o portocală
  • 45 ml suc natural de portocale
  • 4 frunze de cimbru proaspat
  • 250 g unt
  • 3 căţei de usturoi tăiaţi în jumătate
  • 1 portocală tăiată felii

Ingrediente pentru sosul de tarhon:

  •  250 ml supă de pui călduţă
  •  45 g făină
  •  100 ml vin alb
  •  3 crenguţe de tarhon tocate mărunt
  •  250 ml sos rămas de la friptura de pui
  • 60 ml smântână slabă

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul. Cu grijă, începi să desfaci pieliţa puilor, dar fără să o înlături. Amestecă bine sucul de portocale cu coaja rasă, cimbrul şi untul.

Unge carnea de pui cu acest amestec, pe sub pieliţe. Sărează şi piperează după gust. Aşază puii într-o tavă şi presară din loc în loc căţeii de usturoi şi feliile de portocală.

Dai tava la cuptor. După 10-20 de minute de coacere, îi întorci, îi stropeşti cu sosul din tavă şi laşi încă 10-20 de minute, în funcţie de mărimea puilor. După ce s-au rumenit, scoţi din cuptor, iei carnea din tavă şi păstrezi sosul.

Intre timp pregăteşte sosul astfel: într-o crăticioară amestecă gradat supa de pui cu făina până se dizolvă, apoi pune pe foc şilasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.

Adaugă sosul strecurat din tavă, vinul şi tahonul şi lasă să fiarbă la foc mic până când sosul se îngroaşă şi devine lucios. Sărează după gust, adaugă smântână, apoi strecoară-l. Serveşte carnea de pui cu sos.

 Pui cu unt, cimbru, portocale si tarhon

Pui_cu_unt_cimbru_portocale_si_tarhon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.