Pui cu susan si mango

Printeaza

O reteta de pui cu seminte de susan, morcovi baby, usturoi, stafide, orez, ciuperci, oua, faina, mango, sos de soia, sare, piper, ulei si menta.

Ingrediente:Pui cu susan si mango

  • două piepturi de pui
  • seminţe de susan
  • 300 g morcovi baby
  • 4 căţei de ustu­roi
  • 50 g stafide
  • 200 g orez
  • 200 g ciuperci
  • două ouă
  • două linguri de făină
  • 100 ml apă
  • două bucăţi de mango
  • sos de soia
  • sare
  • piper
  • ulei
  • mentă

 

Mod de preparare:

Piepturile de pui se dezosează, se taie fâşii potrivit de mari şi se condimentează. Intr-un castron se amestecă ouăle cu apa, făina, două linguri de seminţe de susan, sare şi piper. Se trec fâşiile de pui prin amestec şi se prăjesc în ulei.

Orezul se fierbe, se adaugă ciupercile călite şi 100 g mor­covi tăiaţi mărunt, apoi prăjiţi. Se adaugă mentă tocată după gust, se amestecă şi se păs­trează la cald. Usturoiul se curăţă de coajă, se toacă mărunt şi se pune la călit în trei linguri de ulei încins.

Se adaugă morcovii rămaşi tăiaţi jumătăţi, se călesc zece minute, apoi se adaugă două linguri de sos de soia, stafidele şi puţină apă. Se lasă să fiarbă zece minute la foc mic, se adaugă o bucată de mango tăiată cubuleţe.

Se mai călesc două minute, se opreşte focul şi se pun pe un platou, alături de orezul cald şi puiul cu susan. In momentul servirii se pre­sară deasupra restul de mango tăiat mărunt şi mentă tocată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.