Pui cu susan si legume
PrinteazaPui cu susan si legume din: piept de pui, morcovi, ardei, fasole verde, telina, seminte de susan, sos de soia, sos de stridii, ulei de susan.
- 700 g piept de pui
- 3 morcovi
- 2 ardei
- 300 g fasole verde pastai
- 1 telina
- 50 g seminte de susan
- 2 linguri sos de soia
- o lingura sos de stridii
- 2 linguri ulei de susan
Mod de preparare:
Pieptul de pui, tăiat cubuleţe, îl prăjeşti în ulei încins într-un wok sau într-o tigaie mai adâncă, aşezată pe flacără mare. Când bucăţile devin aurii, pui legumele, curăţate şi tăiate în prealabil. Amesteci mereu, să nu se ardă.
După ce legumele s-au prăjit, adaugi seminţe de susan, sos de soia şi sos de stridii. Mai ţii wok-ul pe flacără 2-3 minute, cât să se întrepătrundă aromele. Nu adaugi sare, cele două sosuri fiind, de regulă, destul de sărate.
Serveşti fierbinte puiul cu susan şi legume, alături de o garnitură de cuş-cuş sau orez.
Pui cu susan si legume
Pofta buna!