Pui cu şuncă şi orez

Printeaza

Pui cu şuncă şi orez

Pui cu şuncă şi orez

Ingrediente:

  • un pui
  • 200 g orez
  • 500 ml bere blondă
  • 300 g şuncă de porc
  • 3 ardei capia
  • un morcov
  • 4 roşii
  • 4 căţei de usturoi
  • o linguriţă de busuioc uscat
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • cartofi
  • paste

Preparare:

Puiul se curăţă, se taie bucăţi mai mici, se spală şi se pune într-un castron.

Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie mărunt. Roşiile se spală, se taie felii mai groase sau înjumătăţi.

Bucăţile de pui se condimentează, se aşază într-o tavă, împreună cu morcovul, ardeii capia tăiaţi felii, usturoiul feliat, şunca tăiată cubuleţe şi roşiile.

Se toarnă deasupra berea amestecată cu trei linguri de ulei, se presară pătrunjel tocat şi se introduce tava în cuptor.

Se ţine circa 30-45 de minute, se scoate din cuptor şi se lasă la cald. Intr-o cratiţă se pun trei linguri de ulei şi, cînd s-a încins, se pune orezul spălat.

Se căleşte două minute, se adaugă o cană de apă şi se lasă să fiarbă. Cînd este gata se pune busuiocul, se amestecă şi se serveşte alături de puiul cu legume.

Se mai pot servi cu paste sau cartofi natur, presăraţi cu pătrunjel.

Pui cu şuncă şi orez

Pui cu sunca si orez.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Va dau si eu o reteta:

    Pilaf cu carne de pui

    Ingrediente:

    1 piept de pui (cca 700 gr)
    1 ceapa mare
    1 ardei gras (preferabil rosu pentru culoare)
    1/2 legaturica patrunjel
    1/2 conserva rosii (sau 1 lingurita pasta rosii)
    300 gr orez
    1 mana mazare (proaspata sau congelata; optional)
    2 linguri + 1 lingurita rasa condiment adobo
    7 linguri ulei de masline
    sare

    Mod de preparare:

    Se taie pieptul de pui cuburi mai marisoare. Se presara peste ele 2 linguri condiment adobo, se amesteca bine, apoi se toarna 2 linguri de ulei si se maseaza carnea pana e bine acoperita.

    Se lasa la frigider sa se marineze macar 2 ore sau peste noapte.

    Se incing intr-o tigaie larga si mai inalta 5 linguri de ulei de masline. Se pun bucatile de pui in el si se prajesc pana se schimba culoarea, amestecand rar, sa se faca cuburile pe toate partile. Se scoate carnea din tigaie si se tine la cald.

    In uleiul ramas, se calesc ceapa, ardeiul si patrunjelul tocate foarte fin. Cand s-au inmuiat se adauga rosiile strivite cu furculita si o cana de apa (sau pasta de rosii dizolvata intr-o cana de apa).

    Se aduce totul la fierbere si apoi se pune puiul inapoi in tigaie. Se adauga si 1 lingurita de sare. Se fierbe totul cu capac, la foc mediu, pentru 15 minute.

    In acest timp se pune la fiert 1 l de apa (sau supa de pui daca aveti).

    Se adauga orezul, mazarea, 1/2 lingurita sare si 1 lingurita rasa condiment adobo in tigaie, se amesteca bine ca sa se distribuie uniform orezul, apoi adaugam apa fiarta.

    Se fierbe la foc mic pana orezul e fiert al dente (nu trebuie sa fie moale de tot), cam 15 minute. Rar, treceti cu lingura pe fundul tigaii ca sa nu se lipeasca orezul.

    Opriti focul.

    Cantitatea de apa si timpul de fierbere depinde si de tipul orezului folosit, asa ca e bine sa verificati si ambalajul si sa urmati instructiunile referitoare la acestea.

    La final, pilaful trebuie sa mai aiba putin lichid deasupra (vezi poza 6), asa e perfect. Puneti capacul pe tigaie si lasati cam 15 minute sa se absoarba acel lichid, orezul se va mai umfla si va fi facut cum trebuie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.