Pui cu sos si oregano

Printeaza

Pui cu sos si oregano din: cartofi, piept de pui, praz, ardei gras, rosii, ulei de masline, sare, oregano, cascaval, patrunjel.

Ingrediente:Pui_cu_sos_si_oregano

  • cate 1 kg cartofi si piept de pui
  • 1 fir de praz
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • 6-7 linguri ulei de masline
  • sare
  • oregano sau menta
  • 50 g cascaval
  • 2-3 fire patrunjel

 

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui, îl tai în bucăţi şi le înăbuşi în uleiul încins, la foc mediu, adăugând din când în când câte puţină apă şi amestecând periodic. Intre timp, cureţi legumele, le speli şi le tai astfel: prazul în rondele subţiri, ardeiul în fâşii înguste, iar roşiile mărunt.

Le adaugi pe rând în tigaia cu pieptul de pui, stingi cu 200 ml apă fierbinte şi condimentezi după gust. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc mediu, pentru 15 minute. Decojeşti cartofii şi îi fierbi timp de 20 de minute, în apă uşor sărată. îi scurgi şi îi păstrezi la cald.

Când sosul a scăzut şi legumele s-au înmuiat, îl sărezi după gust, razi caşcaval şi continui fierberea la foc mic, timp de 3-4 minute. La sfârşit, presari pătrunjel fin tocat. Serveşti cartofii alături de sos.

Pui cu sos si oregano

Pui_cu_sos_si_oregano

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.