Pui cu sos si cartofi

Printeaza

Pui cu sos si cartofi din: piept de pui, cartofi, arpagic, pasta de tomate, ardei capia, usturoi, ceapa, patrunjel, otet, ulei de masline, sare, piper, ghimbir.

Ingrediente:Pui_cu_sos_si_cartofi

  • doua piepturi de pui
  • 600 g cartofi
  • 100 g arpagic
  • o lingura cu pasta de tomate
  • 500 g ardei capia copti
  • 4 catei de usturoi
  • o ceapa alba
  • o legatura de patrunjel
  • doua linguri cu otet
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • ghimbir

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se spală. Se lasă să se răcească puţin, se taie cuburi şi se pun într-un bol. Se toarnă două linguri cu ulei de măsline, oţetul balsamic şi se condimentează. Se presară trei sferturi din ardeii capia copţi tăiaţi făşii sau cubuleţe, se presară doi căţei de usturoi pisaţi, ceapa albă tocată mărunt şi pătrunjelul tocat.

Se amestecă totul bine ca să se încorporeze ingredientele şi se păstrează la cald. Piepturile de pui se dezosează, se spală, se feliază, se ung cu ulei şi se condimentează. Se frig pe grătarul încins şi se pun pe un platou. Arpagicul curăţat de foi se prăjeşte în puţin ulei încins, se adaugă pasta de tomate, ardeii capia rămaşi, sare şi piper.

Se adaugă puţină apă, se fierbe 15 minute şi se serveşte alături de carne şi de cartofi. La sosul de arpagic si ardei capia se mai poate adauga si putin ghimbir ras.

Pui cu sos si cartofi

Pui_cu_sos_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.