Pui cu sos de zmeură

Printeaza

Pui cu sos de zmeură

Pui cu sos de zmeură

Ingrediente:

  • doi piepţi de pui
  • 500 g gnocchi
  • 500 g zmeură congelată
  • o lingură de suc de lămîie
  • o linguriţă de salvie tocată
  • 200 g zahăr tos
  • 75 g amidon alimentar
  • 150 g unt
  • 50 g miez de nucă
  • ghimbir ras
  • sare, piper
  • mărar
  • vin alb.

Preparare:

Piepturile de pui se dezosează, se spală, se şterg de apă şi se condimentează. Se încing 100 g unt într-o cratiţă, se pun piepturile de pui şi se prăjesc la foc potrivit, avînd grijă să nu se ardă.

Zmeura se decongelează, se scurge de apă şi se pune într-un bol înalt. Se adaugă zahărul tos, un vîrf de linguriţă de ghimbir ras şi se pasează pînă cînd rezultă un sos.

Se pune într-o oală, se fierbe timp de cinci minute şi se opreşte focul.

Intr-un castronel se dizolvă amidonul cu 100 ml apă rece, se toarnă peste sosul de zmeură şi se pune din nou pe foc.

Se fierbe două minute, cît să se îngroaşe sosul, se opreşte focul, se adaugă salvia tocată, mărarul şi sucul de lămîie.

Se taie piepturile de pui în felii mai groase, se aşază pe farfurie alături de gnocchi fierţi, se stropesc cu sosul de zmeură şi se presară miezul de nucă tăiat mărunt.

Pui cu sos de zmeură

Pui cu sos de zmeură.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun pieptul de pui cu sos de zmeura. Merita incercat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.