Pui cu sos de soia si legume

Printeaza

Pui cu sos de soia si legume din: ciocanele de pui, sos de soia, dovleac, cartofi, salata, ghimbir, unt, lamaie, ulei, sare, piper, oregano.

Ingrediente:Pui cu sos de soia si legume

  • 8 ciocanele de pui
  • 3 linguri de sos de soia
  • 500 g dovleac de plăcintă
  • cartofi
  • o salată verde
  • o linguriţă de ghimbir ras
  • 100 g unt
  • două linguri de suc de lămâie
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • oregano

 

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se spală, se taie felii subţiri şi se aşază într-o tavă. Se condimentează, se aşază din loc în loc bucăţi de unt, se stropesc cu putină apă şi se intro­duc în cuptor.

Se coc la foc potrivit până se în­moaie, se scot din tavă şi se lasă la răcit pe un platou. Cartofii se spală, se fierb în apă cu puţină sare, se răcesc puţin şi se descojesc.

Se lasă să se răcească, se taie cuburi şi se pun într-un castron împreună cu dovleacul tăiat cuburi, salată verde ruptă în bucăţele, sare şi piper. Se stropesc cu puţin ulei şi suc de lămâie, se amestecă şi se acoperă cu un capac.

Ciocănelele de pui se spală, se presară piper pe ele şi se pun la prăjit în puţin ulei. Când carnea este fragedă se adaugă sosul de soia, ghimbirul ras, oregano tocat şi se prăjesc 10 minute la foc mic.

Carnea de pui se serveşte fierbinte, acompaniată de salata de legume.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.