Pui cu sos de nuci, sofran si cuisoare

Printeaza

Pui cu sos de nuci, sofran si cuisoare din: pui, ulei de arahide, slănină slabă, supă de pui, sare, piper,  usturoi, ceapa, sofran, unt, făină, pesmet, supă de pui, oţet, nuci, boia, cuişoare, scorţişoară, dafin, zahar, pătrunjel.

Pui cu sos de nuci, sofran si cuisoare

Ingrediente:

  • 1 pui frumos
  • 40 g ulei de arahide
  • 60 g slănină slabă
  • 1 cană de supă de pui
  • sare
  • piper măcinat

Pentru sos:      

  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 3 pistiluri de şofran
  • 50 g unt
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură de pesmet pisat
  • 500 ml supă de pui
  • 1 lingură de oţet
  • 200g nuci tocate
  • 1/2 linguriţă de boia tare
  • 2 cuişoare
  • 1 baslonaş de scorţişoară pisată
  • 1/2 frunză de dafin
  • 1 praf de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 legătură de pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Pentru a pregăti această mâncare celebră în tot Caucazul, se începe cu jumulitul puiului şi scoaterea măruntaielor, după care se pârleşte la flacără.

Se unge cu ulei, se umple cu slănină, se sărează şi se piperează din abundenţă în interior şi la exterior.

Se rumeneşte pe toate părţile într-o oală, apoi se pune la cuptorul preîncălzit, după ce a fost umezit cu o ceaşcă de supă amestecată cu ce se află pe fundul oalei.

Se pune la cuptorul cald timp de 45 de minute apoi se taie în patru sferturi, care se pun de o parte la cald.

In timp ce puiul se află la cuptor, se toacă ceapa şi usturoiul şi se pun pistil­urile de şofran într-o cană de supă. Se prepară sosul, topind untufîn tigaie, ca să se rumenească, la foc mic, usturoiul şi ceapă tocate.

Imediat ce a prins culoare, se adaugă toată făina şi pesmetul, apoi supa.

Se dă sosul în cjocot şi se menţine 2-3 minute la foc tare, după care se răstoarnă în altă cratiţă, trecându-se prin sită.

Se pune din nou la foc şi se ţine până când se îngroaşă, amestecându-se cu o lingură de lemn.

Amestecând permanent, se adaugă oţetul, nucile pisate, boiaua, cuişoarele şi scorţişoara, pistilurile de şofran diluate în supă, frunza de dafin, un praf de sare şi un praf de zahăr.

Se aşteaptă câteva minute ca sosul să fe bine legat, apoi se ţparnă peste bucăţile de pui cald, se presară cu pătrunjel şi se serveşte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.