Pui cu sos curry si legume

Printeaza

Pui cu sos curry si legume din: piept de pui, ardei gras, dovlecel, ghimbir, usturoi, ulei, pasta de curry verde, pasta de curyy rosu, lapte de cocos, amidon, sare, sos de soia.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel sau zicchini mic
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 1 lingura usturoi tocat marunt
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta curry verde
  • 1 lingurita pasta curry rosu
  • 1 cutiuta cu lapte de cocos (200 ml)
  • 1 lingurita amidon
  • sare
  • sos de soia

 

Mod de preparare:

Tăiaţi puiul cubuleţe, ardeiul bucăţi şi dovlecelul rondele, încingeţi uleiul într-o tigaie, la foc iute, adăugaţi ghimbirul şi usturoiul, pe care le căliţi câteva secunde, amestecând. Adăugaţi puiul şi amestecaţi bine, timp de 3-4 min, apoi adăugaţi legumele pe care le căliţi împreună cu puiul încă 3-4 min, cât să se înmoaie dar să rămână al dente.

Peste acest amestec puneţi pasta de curry roşie şi verde, puţină apă, amestecaţi şi lăsaţi să fiarbă 2 min. Turnaţi apoi laptele de cocos şi mai fierbeţi mâncarea câteva minute. Gustaţi şi potriviţi de sare. Dizolvaţi amidonul în 2 linguri de apă rece şi-1 turnaţi în tigaie, pentru a face sosul mai consistent. Amestecaţi. Când sosul s-a îngroşat, opriţi focul.

Serviţi puiul cu sos curry şi legume alături de orez fiert (basmati sau thai), stropit cu sos de soia.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.