Pui cu sos alb si garnitura de sfecla caramelizata

Printeaza

Pui cu sos alb si garnitura de sfecla caramelizata din: piept de pui, smântână, portocale, vin alb sec, unt, sfeclă roşie.

Pui_cu_sos_alb_si_garnitura_de_sfecla_caramelizata

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 200 ml smântână
  • 2 portocale
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 30 g unt
  • 4 linguri sfeclă roşie (coaptă şi tăiată cuburi)

Mod de preparare:

Prăjeşti bine pieptul de pui pe ambele părţi, adaugi puţin vin şi apă şi laşi să se pătrundă bine. Zeama unei portocale, restul de vin şi smântână le baţi bine într-o crăticioară, pe urmă le pui la fiert câteva minute.

Separat, topeşti untul, adaugi sfecla tăiată cuburi, o lingură rasă de zahăr şi zeama celeilalte portocale. Fierbi bine, până se evaporă tot lichidul. Tai friptura de pui felii şi o serveşti stropită cu sos alb, alături de sfe­cla caramelizată.

Pui cu sos alb si garnitura de sfecla caramelizata

Pui_cu_sos_alb_si_garnitura_de_sfecla_caramelizata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.