Pui cu smochine

Printeaza

 

O reteta delicioasa de pui cu smochine, vin, ceapa, sos de rosii, zahar si unt.

Ingrediente:Pui cu smochine

  • 300 g carne de pui
  • 250 g smochine
  • 100 g vin
  • 1 ceapă
  • 150 g sos roşii
  • 40 g zahăr
  • 25 g unt

 

Mod de preparare:

Smochinele se ţin în apă să se înmoaie. Se pune untul într-o cratiţă, pe foc mic şi când s-a înfier­bântat, se introduc bucăţile de pui şi ceapa tocată. Acoperi cu capac şi fierbi în zeama pe care o lasă carnea.

După ce a scăzut zeama, torni apă şi fierbi în continuare acoperit. Speli smochinele, le pui peste carne şi mai laşi să fiarbă. Arzi puţin zahărul, stingi cu puţină apă şi laşi să fiarbă până se dizolvă tot şi apoi torni în cratiţa cu carne.

Torni şi sosul de roşii, vinul, şi mai laşi să fiarbă la foc mic până scade, dar nu de tot, căci sosul este delicios.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pui cu smochine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.