Pui cu rosii (varianta)

Printeaza

Pui cu rosii

Ingrediente:Pui cu rosii (varianta)

  • 2 pui
  • 1 kg roşii
  • 2 linguri unt sau untură
  • 1 ceapă
  • 1 pahar apă
  • zahăr după gust
  • 1, 1/2 lingură făină
  • sare
  • piper (boabe)

Mod de preparare:

Curăţăm puii şi îi tăiem de la înche­ieturi. Spălăm puţin carnea, presărăm uşor cu sare şi lăsăm bucăţile să stea 10 minute. Spălăm din nou, scurgem apa, apoi ştergem bucăţile cu un şervet.

Facem un rîntaş din puţină grăsime şi făină, în care prăjim şi ceapa tăiată mă­runt. Stingem cu puţină apă.

Acoperim cu un capac. Cînd ceapa este gata, o tre­cem prin sită. Turnăm sosul într-o cra­tiţă, adăugind apă şi îl lăsăm să fiarbă.

Prăjim bucăţile de pui în grăsime în­cinsă, întorcîndu-le pe toate părţile pînă se rumenesc frumos. Apoi le punem în sosul de ceapă. Dacă este prea scăzut, mai adăugăm apă, ca să se moaie puiul.

Luăm 2/3 din roşii, le spălăm, le rupem în două, le sărăm şi le punem la fiert. Cînd s-au muiat, le trecem prin sită sau prin strecurătoare şi le turnăm peste pui, lăsînd să fiarbă descoperit.

Roşiile lăsate de o parte le spălăm, le tăiem feliuţe şi le prăjim. Cînd zeama ro­şiilor a scăzut, le trecem prin sită şi le turnăm în cratiţa cu pui.

Lăsăm să mai dea un clocot, presărăm foarte puţin za­hăr, potrivim sarea şi punem cîteva boabe de piper. înainte de a servi la masă, pu­nem o bucăţică de unt proaspăt, vînturăm cu lingura fără a mai pune cratiţa la foc, ca să-şi păstreze untul gustul de proas­păt.

Servim pe o farfurie fierbinte.

Iarna, preparăm mîncarea cu 4 linguri de bulion de roşii prăjit în grăsime şi pus peste pui.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.