Pui cu prune si gutui

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu:prune, gutui, zahar, faina, apa, vin alb, sare, ulei.

Ingrediente:

  • 1 pui mare (sau 1 kg ciocănele)
  • 1/2 kg prune
  • 1/2 kg gutui
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 1/2 pahar apă
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli puiul (ciocănelele), îl sărezi şi îl căleşti în puţin ulei. Speli pru­nele, le desfaci în 2 şi le scoţi sâmburii. Speli gutuile, le tai în sferturi şi le scoţi mijlocul tare şi seminţele. Căleşti prunele şi gutuile în uleiul rămas de la pui.

Caramelizezi zahă­rul, îl stingi cu puţină apă, apoi adaugi făina dizolvată în apă, vinul şi amesteci bine. lei o cratiţă şi amesteci puiul cu prunele, gutuile şi sosul şi le laşi să fiarbă circa 15-20 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bine ca nu ai zis si cu cirese :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.