Pui cu praz si fasole in folie
PrinteazaPui cu praz si fasole in folie din: praz, piept de pui, fasole, usturoi, maghiran, oregano, vin alb, smantana, sare de mare, piper.
Ingrediente:
- 10 fire de praz
- 400gr piept de pui, fara piele
- 400 g fasole din conserva, scursa si spalata
- 1 catel de usturoi, decojit si feliat
- 1 mana de frunze proaspete de maghiran sau oregano
- 1 pahar mic de vin alb
- 140 ml smantana
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Folosind folie lata de aluminiu, pregatiti pachetul punand 2 bucati de folie una peste alta (cam de lungimea a 2 cutii de pantofi), sigiland 3 laturi si lasand-o pe ultima deschisa.
Incălziţi cuptorul la 220°C. Puneti prazul maruntit intr-o cratita cu apa clocotita si fierbeti-l 2 minute, pana se inmoaie. Scurgeti si amestecati intr-un castron cu toate celelalte ingrediente, inclusiv puiul, zdrobind cu mâna o parte dintre boabele de fasole. Asezonati bine, apoi puneti compozitia in pachet, cu tot sosul de smantana, avand grija sa nu perforati folia.
Sigilati ultima latura, asigurandu-va ca pachetul e inchis etans si asezati intr-o tava pentru cuptor. Puneti tava la foc mare pe plita pentru 1 minut, ca sa se incinga, apoi coaceti 25 de minute la nivelul din mijloc al cuptorului.
Scoateti pachetul din cuptor si puneti-l pe o farfurie intinsa, apoi desfaceti folia si serviti.
Pofta buna!
Reteta asta e interesanta