Pui cu praz si fasole in folie

Printeaza

Pui cu praz si fasole in folie din: praz, piept de pui, fasole, usturoi, maghiran, oregano, vin alb, smantana, sare de mare, piper.

Ingrediente:Pui cu praz si fasole in folie

  • 10 fire de praz
  • 400gr piept de pui, fara piele
  • 400 g fasole din conserva, scursa si spalata
  • 1 catel de usturoi, decojit si feliat
  • 1 mana de frunze proaspete de maghiran sau oregano
  • 1 pahar mic de vin alb
  • 140 ml smantana
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Folosind folie lata de aluminiu, pregatiti pachetul punand 2 bucati de folie una peste alta (cam de lungimea a 2 cutii de pantofi), sigiland 3 laturi si lasand-o pe ultima deschisa.

Incălziţi cuptorul la 220°C. Puneti prazul maruntit intr-o cratita cu apa clocotita si fierbeti-l 2 minute, pana se inmoaie. Scurgeti si amestecati intr-un castron cu toate celelalte ingrediente, inclusiv puiul, zdrobind cu mâna o parte dintre boabele de fasole. Asezonati bine, apoi puneti compozitia in pachet, cu tot sosul de smantana, avand grija sa nu perforati folia.

Sigilati ultima latura, asigurandu-va ca pachetul e inchis etans si asezati intr-o tava pentru cuptor. Puneti tava la foc mare pe plita pentru 1 minut, ca sa se incinga, apoi coaceti 25 de minute la nivelul din mijloc al cuptorului.

Scoateti pachetul din cuptor si puneti-l pe o farfurie intinsa, apoi desfaceti folia si serviti.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Reteta asta e interesanta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.