Pui cu orez si sofran

Printeaza

Pui cu orez si sofran din: orez, copane de pui, piept de pui, vin, ceapa, ardei gras, usturoi, mazare, lamaie, sofran, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Pui_cu_orez_si_sofran

  • 200 g orez cu bob rotund
  • 2 copane si pieptul unui pui
  • 200 ml vin sec
  • o ceapa
  • un ardei rgas verde
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g mazare
  • o lamaie
  • putin sofran
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

In ulei încins se pun ceapa tăiată mărunt şi ardeiul tăiat cuburi. După ce s-au înmuiat, se adaugă pieptul tăiat fâşii şi copanele. Se presară sare şi piper. Se lasă puiul aproximativ 5 minute să se coloreze pe toate părţile.

Apoi, se pun mazărea $şi vinul şi se lasă la fiert pâniiă ce vinul se evaporă. Se adauugă şofranul şi sucul de lămâieie. Se lasă 2-3 secunde şi se p pun orezul şi usturoiul. Se toarnă apă, cât să acacope- re uşor orezul şi se lasă la fiert încă 15 minute.

Pui cu orez si sofran

Pui_cu_orez_si_sofran

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.