Pui cu orez exotic

Printeaza

Pui cu orez exotic

Ingrediente:Pui cu orez exotic

  • 500 g orez risotto
  • 6 bucăţi de pui
  • 6 roşii uscate
  • 100 g fulgi de nucă de cocos
  • 2 cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • 100 g unt
  • 1,5 l supă de pui
  • 1 steluţă de anason
  • 1 baton de scorţişoară
  • 3 boabe de cardamon
  • 1 linguriţă de şofran pudră
  • 4 linguri de ulei
  • sare, piper

Preparare:

Cu o oră înainte, se înmoaie un castron de orez în apă rece şi se adaugă şofranul pudră. Se scurge. Se decojesc ceapa şi căţeii de usturoi. Se taie mărunt. Se topesc 70 g unt într-o tigaie cu capac. Se adaugă ceapa şl usturoiul tocat, amestecând 2 minute. Se adaugă orezul. Se amestecă până când acesta devine translucid.

Se varsă supa peste orez. Se adaugă condimentele şi se amestecă. Se dă focul foarte mic şi se fierbe 10 minute. In acest timp, se încălzeşte uleiul într-o tigaie cu capac şi se călesc puţin bucăţile de pui. Când sunt gata, se pun în tigaia cu orez.

Se fierbe la foc mic 30 de minute, apoi se adaugă roşiile uscate. Spre sfârşit, se amestecă regulat, până la absorbţia completă a lichidului. Se pun sarea şi piperul.

Se ia risotto de pe foc, se presară restul de unt, se acoperă şi se lasă deoparte 3 minute. Se presară fulgii de nucă de cocos şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.