Pui cu morcovi si sfecla rosie la cuptor

Printeaza

Pui cu morcovi si sfecla rosie la cuptor din: morcovi, sfecla rosie, ulei de masline, seminte de chimion, marmelada de portocale, otet de sherry, piept de pui, iaurt, rucola si cuscus.

Ingrediente:Pui_cu_morcovi_si_sfecla_rosie_la_cuptor

  • 4 morcovi medii, taiati bastonase
  • 4 sfecle rosii mici, spalate bine si taiate in rondele subtiri
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de chimion
  • 125 ml marmelada de portocale
  • 2 linguri otet de sherry sau de vin rosu
  • 3 piepti de pui, batuti usor pentru aplatizare
  • 50 ml iaurt grecesc
  • 1 mana de rucola
  • cuscus, pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 190°C. Aranjează morcovii şi sfeclele roşii într-o tavă mare sau în 2 tăvi mai mici. Stropeşte legumele cu ulei, adaugă seminţele de chimion, asezonează şi amestecă ingredientele uşor. Dă-le la cuptor 25 de minute, până când se rumenesc pe margini.

Pune marmelada şi oţetul într-un bol mic şi amestecă-le. Pune deoparte pentru prânz 1 lingură de amestec.Aşază carnea într-un bol mare şi asezonează. Toarnă sosul şi tăvăleşte puiul prin el. După ce legumele au stat la cuptor 25 de minute, pune bucăţile de pui peste ele şi lasă-le să se coacă 10 minute.

Pune deoparte pentru prânz 1 piept de pui şi jumătate din cantitatea de legume. Amestecă iaurtul cu rucola. Serveşte puiul cald şi legumele cu iaurtul astfel mixat, alături de cuşcuş, dacă vrei.

Pui cu morcovi si sfecla rosie la cuptor

Pui_cu_morcovi_si_sfecla_rosie_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.