Pui cu midii

Printeaza

Pui cu midii din: pui, midii, coniac, sos, boia, ceapa, orez, ciuperci, unt, sunca, piper.

Ingrediente:Pui cu midii

  • 1 pui mare
  • sare
  • 20 midii
  • 1 păhărel cu coniac
  • 1 lingură cu sos Worcester
  •  boia de ardei
  • 2 linguri bune cu sos alb
  • 1 ceapă mare
  • 250 g orez
  • 1/2 l supă
  • 250 g ciuperci
  • 200 g unt
  • 100 g şuncă
  • 1 felie de franzelă
  • piper măcinat
  • ficat de pui

Mod de preparare:

Umpleţi puiul de la guşă şi pe sub piept cu tocătura realizată din: midii, ficaţi sotaţi) în unt, cu 1/2 ceapă tocată. Combinaţi totul cu franzelă înmuiată şi bine stoarsă, sare, boia de ardei, coniac, 2 ouă crude, sos alb.

Puneţi puiul într-o tavă şi introduceţi vasul în cuptorul încins. După 40-45 de minute este gata.

Tăiaţi apoi puiul umplut în jumătăţi ori în sferturi, aranjaţi-le pe platouri şi garnisiţi-le cu pilaf realizat din: orez, 1/2 ceapă tocată, ciupercile tăiate în sferturi, şunca tăiată şi restul de unt.

Potriviţi de sare şi de piper după gust. Aduceţi preparatul la masă, alături de sos suprem şi unt.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.