Pui cu mere si portocale

Printeaza

O reteta de pui cu mere, portocale, cartofi, ceapa, fosie de dafin, patrunjel, telina, cuisoare, ienibahar, sare, piper, ulei de masline, pesmet si patrunjel

Ingrediente:Pui cu mere si portocale

  • 4 pui mici de circa 500 g
  • 700 g cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
  • 350 g mere verzi, curăţate, fără seminţe şi tăiate felii
  • 1 ceapă mare curăţată şi tăiată felii subţiri
  • 1 foaie de dafin mică
  • 3 fire de pătrunjel
  • 1 tijă de ţelină mijlocie, curăţată şi tăiată felii subţiri
  • coaja rasă fin de la 1 portocală
  • 1/4 linguriţă cuişoare
  • 1/4 linguriţă ienibahar
  • 3/4 linguriţă sare
  • piper negru proaspăt măci­nat
  • 300 ml suc de portocală stors proaspăt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri rase de pesmet
  • 1 portocală mare tăiată felii
  • pătrunjel pentru ornat

 

 

Mod de preparare:

Incălzeşti în­tâi cuptorul la 200 grade C. Despici puii de-a lungul spinării, îi desfaci şi aplati­zezi oasele. Apoi îi speli şi îi usuci cu şervet de hârtie. Pui cartofii, merele şi ceapa într- o tavă mare, bine unsă cu ulei.

Adaugi foaia de dafin, pătrunjelul, ţelina şi coaja de portocală. Presari deasu­pra cuişoarele, ienibaharul şi scorţişoara. Adaugi jumătate din sare şi puţin piper. Aşezi puii cu partea cu pieliţă în sus în mijlocul tăvii şi presari restul de sare şi puţin piper.

Torni peste pui sucul de por­tocale, apoi îi ungi cu ulei şi îi presari cu pesmet. Coci puii în cuptor timp de 1-1,5 ore sau până când sunt bine făcuţi, crocanţi şi aurii, iar legumele sunt gata când sunt moi. Scoţi foaia de dafin, ornezi şi serveşti.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.