Pui cu mazare si untura

Printeaza

Pui cu mazare si untura

Ingrediente:Pui cu mazare si untura

  • 1 pui
  • 1 kg mazăre (păstăi sau boabe)
  • 2 linguri unt sau untură
  • 1 lingură făină
  • cîteva bucăţi de zahăr
  • 2 legături mărar
  • sare

Mod de preparare:

Cu păstăi: curăţăm de ate şi spălăm bine păstăi foarte tinere. Le rumenim în grăsime încinsă, învîrtindu-le des cu lin­gura de spumuit. Prăjim bucăţile de pui pe amîndouă părţile şi le punem apoi peste mazăre.

Turnăm un rîntaş pregătit separat peste mazărea cu carne. Potrivim sarea, colorăm cu puţin zahăr ars, adău­gind şi zahăr după gust. Cînd mîncarea este fiartă şi scăzută, presărăm mărar tocat mărunt.

Cu boabe: curăţăm mazărea şi punem boabele la fiert cu apă cît să le aco­pere bine. Cînd mazărea dă puţin în fiert, adăugăm puiul prăjit. Facem un rîntaş ca la păstăi, adăugăm zahăr ars după gust. Cînd mîncarea este scăzută, presărăm mărar tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.