Pui cu măsline şi ardei copt

Printeaza

Pui cu măsline şi ardei copt din: piept de pui file, ardei capia, masline negre, pasta de rosii, sare, piper, cimbru, rozmarin, foi de dafin, ulei de masline.

Ingrediente:Pui_cu_masline_si_ardei_copt

  • 200 g piept de pui file
  • 2 ardei capia
  • 100 g masline negre sau kalamata
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingurita plante aromatice (cimbru, rozmarin, foi de dafin)
  • 2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Coci ardeii pe foc viu sau în cuptor, îi cureţi de pieliţe, seminţe şi cotoare şi îi tai în fâşii. Speli pieptul de pui, îl tai în cubuleţe şi îl rumeneşti într-o tigaie încăpătoare. Presari carnea cu puţină sare, cu piper şi plante aromatice după gust.

Crestezi uşor măslinele şi, dacă sunt prea sărate, le opăreşti şi scurgi apa. Repeţi operaţiunea până când măslinele ajung la gustul dorit. Adaugi în tigaie ardeiul, măslinele scurse şi sosul de roşii. Continui fierberea la foc mediu, timp de 15 minute. La sfârşit, sărezi mâncarea după gust.

Pui cu măsline şi ardei copt

Pui_cu_masline_si_ardei_copt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.