Pui cu legume

Printeaza

Pui cu legume

Ingrediente:Pui cu legume

  • 500 g piept de pui
  • 50 g de unt
  • sare, piper
  • 4 cartofi potriviţi
  • 400 g mazăre
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 2 cepe mici
  • 3 morcovi mijlocii
  • 4 linguri parmezan ras sau caşcaval
  • 6 felii de pâine tăiată în triunghiuri şi prăjite

Preparare:

Se taie pieptul în felii de 2 centimetri, se spală şi se lasă să se scurgă pe un prosop. Se pune untul într-o tigaie de teflon şi se topeşte timp de 2 minute la foc potrivit. Se adaugă puiul şi se lasă 4 minute. Se întoarce pe cealaltă parte şi se mai lasă încă 4 minute până se rumeneşte. Se presară sare şi piper, se adaugă praful de boia şi se lasă la fiert.

Focul se dă la minim şi se aşteaptă până fierbe. După ce a fiert, se pune vinul alb şi se mai lasă un minut, iar în alt vas se adaugă ciupercile tăiate mărunt, mazărea, ceapa, cartofii deja tăiaţi cubuleţe, morcovii tăiaţi fâşii şi fierţi înainte cu puiul deja pregătit.

Deasupra se presară parmezanul şi se bagă la cuptorul încins aproape 10 minute. Se serveşte cald garnisit cu pătrunjel, după preferinţa, şi cu feliile de pâine prăjită alături.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am mai facut de mult pui cu legume. Pieptul de pui este mai indicat pentru copii. O sa incerc reteta voastra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.