Pui cu legume si sos de smantana

Printeaza

Pui cu legume si sos de smantana din: piepturi de pui, cartofi, dovlecel, vanata, broccoli, lamai, usturoi, chimen, cimbru, scortisoara, sumac, ulei, smantana, castarveti verzi, menta.

Ingrediente:Pui_cu_legume_si_sos_de_smantana

  • 3 piepturi de pui
  • 2 cartofi
  • un dovlecel
  • o vanata
  • 500 g broccoli
  • doua lamai
  • 4 catei de usturoi
  • 5 g chimen
  • 5 g cimbru
  • o jumatate de lingurita cu scortisoara
  • o lingurita cu sumac
  • ulei
  • smantana
  • castraveti verzi
  • menta verde

 

Mod de preparare:

Piepturile de pui se dezosează, se taie fâşii potrivit de groase şi se pun într-un bol. Se toarnă deasupra 75 ml ulei de floarea-soarelui şi sucul de lămâie, se presară sumacul, seminţele de chimen, scorţişoara şi cimbrul.

Usturoiul se curăţă de foi, se taie felii subţiri şi se presară peste pui. Se amestecă totul, se acoperă vasul cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru trei ore.

Se scot fâşiile din marinată şi se împletesc câte trei. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se toarnă peste ele marinata, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.

Cartofii, vânătă şi dovlecelul se spală, se taie felii subţiri şi se condimentează. Se prăjesc pe rând în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant, apoi se pun pe un platou.

Broccoli se rupe în bucheţele, se fierbe în apă cu sare, se scurge, se căleşte în puţin ulei şi se serveşte cu restul legumelor alături de pui. Se servesc ca atare sau cu un sos din smântână, castraveţi verzi raşi, mentă şi usturoi.

Pui cu legume si sos de smantana

Pui_cu_legume_si_sos_de_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.