Pui cu legume in stil asiatic

Printeaza

Pui cu legume in stil asiatic din: piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, usturoi, ciuperci, germeni de soia, sos de soia, ulei, vin, amidon, ghimbir, sare, piper, orez, supa concentrata de pui.

Ingrediente:Pui cu legume in stil asiatic

  • 300 g piept de pui
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roşu
  • 2 căţei de usturoi
  • 10 g ciuperci chinezeşti negre uscate
  • 40 g ciuperci Shiitake uscate
  • 150 g germeni de soia
  • 30 ml sos de soia dark
  • 50 ml vin alb
  • 100 ml ulei
  • 10 g amidon de porumb
  • 10 g ghimbir proaspăt
  • sare şi piper negru după gust

Pentru garnitură:

  • 1 cană de orez jasmine
  • 2 căni de supă concentrată de pui

 

Mod de preparare:

Lăsaţi ciupercile în apă rece timp de cel puţin o oră, apoi tăiaţi-le julien.

Carnea şi legumele vor fi tăiate tot julien, iar usturoiul şi ghimbirul mărunţite.

Turnaţi uleiul într-un wok încins şi prăjiţi prima dată usturoiul şi ghimbirul amestecând încontinuu, după care adăugaţi carnea.

Puneţi, pe rând, morcovii, ardeii, ceapa şi ciupercile. Imediat ce acestea din urmă devin auriu-maronii adăugaţi şi germenii de soia, pe care trebuie să-i opăriţi dinainte.

Asezonaţi cu sare şi piper negru. Turnaţi vinul în tigaie şi stropiţi compoziţia cu sosul de soia. Adăugaţi şi amidonul, pe care l-aţi dizolvat iniţial în apă.

Fierbeţi orezul în supa de pui şi serviţi-l alături de carne şi legume.

 

Pui cu legume in stil asiatic

Pui cu legume in stil asiatic

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.