Pui cu lapte de cocos

Printeaza

Pui cu lapte de cocos din: ceapa, ardei, usturoi, ghimbir, nuci, turmeric, masala, sare, piper, ulei, aripi de pui, lapte de cocos, sos de soia.

Ingrediente:Pui_cu_lapte_de_cocos

Pentru aluat:

  • 3 cepe murate
  • 1 ardei iute, curăţat de seminţe
  • 5 căţei de usturoi, curăţaţi
  • 3 cm rădăcină de ghimbir, curăţată
  • 6 nuci macadamia
  • 3 g turmeric
  • 1 g maşala, prăjită
  • coaja rasă de la 1 lămâie sau lime
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 15 ml ulei

Pentru pui:

  • 3-5 cepe eşalote sau cepe murate, feliate
  • 6-8 aripi de pui, fără os, tăiate de mărimea unei îmbucături
  • 400 ml lapte de cocos
  • sucul de la 1 lămâie sau lime
  • sos de soia sau câteva picături de sos de peşte

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, pune toate ingredientele, cu excepţia uleiului, într-un robot de bucătărie şi mixează până obţii o pastă. Incălzeşte uleiul într-o tigaie mare şi prăjeşte pasta obţinută până devine maronie şi degajă o aromă (5 minute).

Adaugă carnea şi ceapa şi amestecă bine. Prăjeşte 2-3 minute.

Adaugă laptele de cocos, sucul de lămâie şi sosul de soia, acoperă cu un capac, redu focul şi lasă să fiarbă 20 de minute, până când carnea s-a înmuiat.

Ia capacul şi mai lasă să fiarbă până când carnea este gata iar sosul a scăzut.

Pui cu lapte de cocos

Pui_cu_lapte_de_cocos

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.