Pui cu fidea de orez

Printeaza

Pui cu fidea de orez

Ingrediente:Pui cu fidea de orez

  • două piepturi de pui
  • 250 g fidea de orez
  • doi morcovi
  • doi ardei graşi galbeni
  • o ceapă
  • oţet balsamic
  • ulei de măsline
  • suc de lămîie
  • apă
  • boia iute
  • un căţel de usturoi
  • 50 ml smîntînă
  • 20 g nucă de cocos
  • mărar
  • sare, piper

Preparare:

Morcovii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se lasă să se răcească şi se taie rondele subţiri. Piepturile de pui se spală, se fierb în apă cu sare şi piper, se lasă să se răcească şi se taie în felii.

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe. Se încing două linguri de ulei într-o tigaie, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc pînă cînd devin aurii, se adaugă ardeii şi se mai călesc timp de cîteva minute.

Se iau de pe foc, se adaugă o lingură de oţet balsamic, o lingură de apă, o lingură de suc de lămîie, un vîrf de cuţit de boia iute şi smîntînă.

Se adaugă sare şi piper, se mixează pînă cînd devine ca un sos mai gros, se adaugă nuca de cocos şi se amestecă bine cu o lingură. Fideaua de orez se opăreşte cu apă caldă, se scurge, se amestecă bine cu sosul de cocos, feliile de pui şi se serveşte imediat, presărat cu mărar tocat.

Pui cu fidea de orez

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna aceasta reteta de pui cu fidea. Recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.