Pui cu fasole verde

Printeaza

Pui cu fasole verde 

Ingrediente:Pui cu fasole verde

  • 1 pui mare
  • 1 kg fasole verde
  • 1 ceapă mica
  • 1 linguriţă făină
  • 1 linguriţă bulion
  • 1 lingură unt sau untură
  • 1 linguriţă pătrunjel verde tocat
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se prăjesc uşor bucăţile de pui în unt sau în untură, se adaugă o ceapă dată pe răzătoare şi făina. Se curăţă fasolea. Dacă puiul este foarte tânăr, fasolea se fierbe separat, se scurge de apă atât cât trebuie pentru ca mîncarea să aibă sos.

Se acoperă, se dă la cuptor o jumătate de oră. Dacă puiul este mai mare şi nu prea fraged, se aşază fasolea crudă peste puiul înăbuşit cu unt, se toarnă o ceaşcă bună de apă sau de zeamă de carne şi se lasă să fiarbă acoperit.

Dacă scade prea mult, se mai adaugă apă. Se pune bulion şi verdeaţă tocată.

Aceeaşi mâncare se poate face fără ceapă, iar când este gata, se adaugă 2 –3 linguri de smântână.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O reteta simpla si gustoasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.