Pui cu fasole verde si usturoi

Printeaza

Pui cu fasole verde si usturoi

Ingrediente:Pui cu fasole verde si usturoi

  • 2 pui
  • 1 kg fasole
  • 2 linguri unt sau untură
  • 1 lin­gură făină
  • 2 cepe
  • 3-4 roşii
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 200 g smintina
  • sare

Mod de preparare:

Curăţăm fasolea, rupem capetele, scoatcm aţele, spălăm şi scurgem. Facem un rîntaş cu o lingură de unt şi făină, în care prăjim ceapa tocată mărunt. Cînd ceapa s-a îngălbenit şi s-a muiat bine, stingem cu puţină apă caldă.

Lăsăm sosul să clocotească bine şi adăugăm fasolea. Prăjim în grăsime încinsă bucăţile de pui. Cînd fasolea este pe jumatate fiartă, punem puiul în cratiţă şi adăugăm roşiile. Lăsăm mîncarea să fiarbă încet pe marginea pli­tei, pînă scade.

Cu puţin înainte de a servi la masă, presărăm pătrunjel verde tocat şi puţin usturoi tăiat mărunt.

Servim separat smintînă într-o sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.