Pui cu fasole in sos

Printeaza

Pui cu fasole in sos din: pulpe de pui, piept de pui, morcovi, fasole verde, ulei, faina, unt, ceapa verde, sare, piper.

Ingrediente:Pui_cu_fasole_in_sos

  • 4 pulpe de pui
  • 2 piepti de pui
  • 600 g morcovi
  • 600 g fasole verde intreaga
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita faina
  • 2 linguri unt
  • 2 fire ceapa verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Condimentează carnea cu sare şi piper şi ţine-o 15 minute la frigider într-un castron acoperit. Curăţă mor­covii şi pune-i întregi la fiert în putină apă cu sare. Adaugă fasolea verde netăiată. Când legumele sunt moi, scoate-le din apa care se păstrează.

Păstrează întregi morcovii mai mici pentru decor, ceilalţi îi treci printr-o sită metalică. Piureul obţinut, pune-l într-o tigaie cu untul topit.

Dizolvă făina în câteva linguri din zeama în care au fiert legumele. Când ames­tecul este omogen, fără cocoloaşe, toarnă-l peste piureul de morcovi din tigaie.

Adaugă atâta zeamă de legume câtă este necesară pentru a obtine un sos care are consistenţa aluatului pentru clătite. Fierbe 15 mi­nute sosul şi apoi ia-l de pe foc. Dacă sosul este prea gros, mai adaugă zeamă de legume. Păstrează-l aco­perit, la cald.

Unge carnea cu ulei şi apoi frige-o la grătar pe toate părţile. Când este gata, scoate-o pe un pla­tou. Serveşte pulpele întregi, pieptul tăiat în felii, împreună cu morcovi în­tregi, fasole verde fiartă şi sos de mor­covi.

Pui cu fasole in sos

Pui_cu_fasole_in_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.