Pui cu curry si tartar de mazare

Printeaza

Pui cu curry si tartar de mazare din: ulei vegetal, curry, pui, kaizer, mazare, salota, maghiran, chives, ulei de masline, ghimbir.

Ingrediente:Pui cu curry si tartar de mazare

  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 1 linguriţă praf de curry puţin iute
  • 1 pui de l,5kg, curăţat şi spălat

Pentru mazare:

  • 3 felii de kaizer sau bacon afumat, tăiat în bucăţele
  • 250g de mazăre decongelată
  • 400g de mazăre proaspătă (aproximativ 2kg de păstăi)
  • 1 şalotă, tăiată mărunt
  • 10 fire de măghiran sau oregano, de pe care frunzele au fost îndepărtate şi mărunţite
  • 1 pungă de chives, tocat
  • puţin ulei de măsline
  • 1 vârf de cuţit de ghimbir măcinat

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6.

Se amestecă uleiul cu praful de curry şi cu acest amestec se unge puiul. Se transferă carnea într-o tavă de friptură şi se coace 1 oră şi 30 de minute. Pentru a verifica dacă puiul e făcut, se introduce o scobitoare în zona dintre coapsă şi piept – zeama ar trebui să fie limpede.

Se scoate din cuptor şi se lasă încă 20 de minute să se odihnească, acoperit lejer cu folie de aluminiu.

Intre timp, se prăjeşte kaizerul, fără ulei, într-o tigaie de teflon, până devine crocant. Se ia de pe foc şi se lasă un pic la răcit. Separat, se mixează mazărea în blender până de obţine un piure grosier.

Se amestecă mazărea cu kaizerul, şalota, maghiranul, chives, uleiul de măsline, ghimbirul şi se potriveşte de sare.

Se serveşte alături de pui.

 

Pui cu curry si tartar de mazare

Pui cu curry si tartar de mazare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.