Pui cu coriandru si usturoi la cuptor

Printeaza

Pui cu coriandru si usturoi la cuptor din: usturoi, sare, piper, coaja şi zeama de lamaie ulei de masline, pui mare.

Pui_cu_coriandru_si_usturoi_la_cuptor

Ingrediente:

  • 3 căţei de usturoi, tocaţi
  • sare şi piper, după gust
  • coaja şi zeama de la 1 lămâie
  • 250 g coriandru proaspăt, tocat
  • 60 ml ulei de măsline
  • 1 pui mare

 

 

Mod de preparare:

Mixează cu un blender amestecul de usturoi, sare, piper, coaja şi sucul de lămâie, coriandru şi ulei.

Cu un cuţit ascuţit, taie fante în pielea puiului, pe piept, coapse şi copane.

Freacă cu sosul pregătit anterior tot puiul, inclusiv în fantele decupate. Acoperă puiul cu o folie şi lasă-l la frigider cel puţin 1 oră, de preferinţă peste noapte.

Pune puiul într-un vas termorezistent, uns cu ulei şi coace-l la 180°C, timp de 45-60 minute, întorcându-l de câteva ori în timpul coacerii.

Serveşte cu garnitură de cartofi copţi sau legume fierte. Decorează cu frunze proaspete de coriandru.

Pui cu coriandru si usturoi la cuptor

Pui_cu_coriandru_si_usturoi_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.