Pui cu conopida

Printeaza

 Pui cu conopida

Ingrediente:Pui cu conopida

  • 1 pui mare
  • 2 conopide mijlocii
  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt sau untură
  • 1 lingură făină,
  • 2 linguri smântână
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se prăjesc uşor bucăţile de pui cu unt şi cu o ceapă rasă, se aşază în cratiţă. Se fierbe în apă cu sare, conopidă curăţită şi desfăcută în buchete mici.

Nu se fierbe prea tare, pentru a nu se sfărâma. Se scurge bine de apă, se pune în cratiţă cu puiul. Se face separat un rântaş alb din unt şi făină. Se stinge cu zeamă de carne sau cu apa în care a fiert conopida.

Se amestecă cu smântâna şi se toarnă peste pui. Se potriveşte de sare. Se lasă să fiarbă la foc mic un sfert de oră.

Sosul nu trebuie să fie prea gros. Dacă scade, se poate subţia cu 2 -3 linguri de zeamă de la conopidă.

După gust se poate adăuga în sos puţină zeamă de lămâie.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustos!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.