Pui cu conopida si verdeata

Printeaza

Pui cu conopida si verdeata din: pui, conopida, ceapa, faina, untdelemn, verdeata, rosii, sare, ou, smantana.

Ingrediente:Pui cu conopida si verdeata

  • un pui
  • o conopidă
  • o ceapă mică
  • o linguriţă faină
  • untdelemn
  • verdeaţă
  • roşii
  • sare
  • ou
  • 2 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Se înăbuşă bucăţile de pui împreună cu ceapa tocată, în untdelemn.

Când încep a se rumeni, se toarnă apă cât cuprinde carnea şi se lasă să fiarbă. Conopida, după ce a fost curăţată şi ţinută în apă rece, se desface în bucheţele, se opăreşte, apoi se pune peste carnea care este aproape fiartă. Se adaugă suc de roşii şi se lasă să fiarbă la foc mic şi acoperit.

Se adaugă sare şi, la sfârşit, şmântâna amestecată cu gălbenuşul sau numai bulion de rgşii şi pătrunjel verde tocat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.