Pui cu ciuperci şi sos

Printeaza

Pui cu ciuperci şi sos

Pui cu ciuperci şi sos

Ingrediente:

  • 4 piepturi de pui
  • un kilogram de ciuperci
  • o ceapă
  • 800 g roşii
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • o frunză de dafin
  • o linguriţă de zahăr tos
  • sare, piper
  • busuioc verde
  • o jumătate de lămâie
  • rozmarin

Preparare:

Ciupercile se spală, se fierb timp de zece minute în apă cu sare, suc de lămâie şi o lingură de ulei, se scot cu o spumieră şi se ţin la cald.

Ceapa se curăţă de frunze, se spală şi se toacă mărunt.

Roşiile se opăresc în apă clocotită timp de câteva secunde, se curăţă de pieliţă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa şi se căleşte la foc potrivit, amestecând încontinuu până când devine aurie.

Se toarnă roşiile, se condimentează, se adaugă zahărul tos, frunza de dafin şi se lasă la fiert până când sosul scade la jumătate.

Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se fierb în apă cu sare, se scurg, se taie în bucăţele şi se servesc alături de ciupercile călite şi sosul de roşii cald.

Pui cu ciuperci şi sos

Pui cu ciuperci şi sos.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.